Ta en ekstra tur for NÆRMILJØET

30 års jubileum for ryddeaksjonen! Beboere har ryddet 300 tonn boss!

 

Da Storhaug kultur og fritid i 1993 skulle lage arrangement i bydelens uteområder var det noen plasser så mye boss, sprøyter og hundedritt at de tok initiativ til en felles organisert ryddeaksjonen for hele bydelen. Etterpå ble disse uteområdene tatt mer i bruk. Ryddige områder er tryggere og triveligere.


I 30 år har den organiserte bydelsryddeaksjonen vært et fast vårtegn i bydelen. Den fantastisk store dugnadsinnsatsen fra beboere, skoler, barnehager, lag, institusjoner, bedrifter og virksomheter gjør en stor forskjell for våre felles grønne områder.

Årlig har ca 3000 små og store deltatt og har på 30 år samlet inn 300 tonn med boss.

Storhaug frivilligsentral har siden 1998 koordinert aksjonen og sørget for utdeling av gratis sekker og hansker. Fram til for få år siden var det en egen styringsgruppe for aksjonen med representanter fra næringsliv, beboere, skoler, park/vei/renovasjon, bydelsutvalg og frivilligsentral.

Alle bydeler har fått kr 20 000 i støtte fra kommunen for å organisere ryddeaksjon. Storhaug har valgt å bruke disse på å lønne en egen koordinator. Dette har betydd mye bredere oppslutning og deltakelse i vår bydel.

Lokale sponsorer har ytt bidrag som har sørget for gratis brus/juice og boller til alle barna som har deltatt fra barnehager og skoler.

Bydelsryddeaksjon i 2023 organiseres av Storhaug frivilligsentral i samarbeid med Storhaug kommunedelsutvalg, Renovasjonen IKS og Bymiljø og utbygging i Stavanger kommune. Svanhild Svihus er engasjert som koordinator tilknyttet Storhaug frivilligsentral med ryddebase i Kvitsøygata 3.

2024 © Storhaug frivilligsentral